Barça Barça Barcelona
Jun 09, 2011
tarihinde Gezdim Gördüm kategorisinde yayınlanmıştır.
2 yorum

Daha önceden de bir kaç kez yurt dışına çıkmış çeşitli ülkeleri gezme şansına sahip olmuştum. İspanya'ya da gitmiştim fakat Barcelonayı gezme şansımız olmamıştı.Şunu itiraf etmeliyim ki,Barcelona şu ana kadar gezdiğim en güzel şehir diyebilirim.

Barcelona hava alanına indiğimizde orada dikkatimi çeken en büyük unsur,Atatürk hava limanı kadar yoğun bir hava alanı olmayışıydı. Çok sakin fazla insanın olmadığı bir hava limanıydı.Bir an tereddüt ettim acaba yanlış yere mi indik diye.

İspanyollarla çok fazla ingilizce anlaşamıyorsunuz. Ya bilmiyorlar ya da konuşmak istemiyorlar. Her neyse... Çat pat anlaştıktan sonra daha önceden google maps yardımı ile hazırladıgım güzergah ile otele varabildik.

Barcelonanın en güzel yanlarından biri metro ağının çok geniş olması. 10 tane farklı metro hattı,hafif tramvay hatları vs ler ile şehrin her noktasına metrolar aracılığıyla ulaşmak mümkün.

Otelde fazla oyalanmadan şehrin kalbi denilebilecek Las ramblas a yol aldık.Bizim taksim gibi diyebiliriz.Çok cıvıl cıvıl bir meydan,cadde ya da her deniyorsa.Paskalya olduğu için baya kalabalıktı. Bu kalabalığın önemli bölümünü de Türkler oluşturuyordu.Hatta yad etmeden geçemeyeceğim bir diyaloğu yazıyorum.

Biz : Can you take our photo?
Kız: Ok.
--Foto çekilir
Kız: Where are you from?
Biz:Turkey...
Kız:Me too
Biz: E neden ingilizce konuşuyoruz :)

    

Barcelona tam bir futbol şehri.Her yerde Barça storelar ya da Hintli abilerin çakma Barça storeları.Bizi görünce "Kardeş indirim gel gel :) " diye çağrıyorlardı. Ben yer miyim?Türküz evelallah :)

Fırsatınız varsa muhakkak Barcelona maçına gidin.Ben bilet aldım ama maçı kaçırdım :) Talihsizlik işte.Olmayınca olmuyor.En azından stadı gezmekle yetindik.

  

Barcelona şehir olarak tüm ihtişamını heralde Gaudiye borçludur. Her yerde onun izlerini bulmak mümkün.Fotoğrafını çektiğim hemen her yapıt Gaudiye ait.Park guell ve Sagra de familia en meşhurları diyebiliriz.

  

Yemek : Daha önceki tecrübelerimden de sabit, bizim yemek kültürünün üzerine tanımam. Ne zaman yurtdışına çıksam aç kalıyorum.Yeni yemekler,yeni tadlar denemeye de açık olmadığımdan benim için zorlu geçiyor seyahatler.

Kahvaltı kültürüleri nerdeyse tüm avrupadaki gibi aynı.Kuruvasan , kek vs. yanına da kahve. Nerde bizim ballı kaymaklı tereyağlı kahvaltılarımız :)

Normal yemeklerde de kırmızı et de tam bir domuz düşkünüler. Hemen tüm kırmızı etler domuzdan sağlanıyor.O yüzden ben genellikle tavuğa saldırdım. Paelya(nasıl yazılıyor bilmiyorum) denilen pilav gibi bi yemekleri bi de tapas denilen mezeleri meşhur. Sadece paelya yedim ve kuru fasulye pilav bütünleşmesinin önemini bir kez daha kavradım.Yanına da bi de cacık offf...Neyse sulandırmiyim şimdi.

Eğlence : Tabiki ispanya denilince ilk akla gelen flamenko gösterisi.Çok fazla mekan var. Zaten las ramblas da gezerken ,taksim de kahve içene fal bedava diye broşür dağıtanlar gibi elemanlar flamenko gösterisi broşürleri dağıtmakta. 8 Euroya yarım saatlik bir gösteriyi izleme fırsatım oldu. Gerçekten güzeldi. Mekan baya meşhur bir mekan sanırım ki tıklık tıklım doluyor. Bir kaç tane de türk vardı gene :) http://www.masimas.com/tarantos adresinden mekan ile ilgili detaylar öğrenilebilir.

 

Diğer görülesi aktivite tabiki boğa güreşi. Lakin bildiğim kadarıyla Barcelona da artık boğa güreşi yok. Boğa güreşlerinin yapıldığı arena da alışverişi merkezine çevrilecekmiş.Hayırlısı olsun tabi.Zaten boğa güreşlerinde ben hep boğayı tutarım ama kazanan hep matador olur.

  

Nerede kalınır: Ucuzdan pahalıya ,şehir merkezine yakınlıktan uzaklığa bir dünya kalmak için seçenek mevcut. Oteller şehir merkezinde çok ucuz değil doğal olarak. Şehir merkezinde kalmak istiyorsanız hostellerde kalabilirsiniz.Yok ben hostelde kalamam otel olsun uygun olsun diyorsanız merkezin sadece 5-6 km dışında uygun güzel oteller var.Metro ile 10 dakikaya merkeze gelinebiliyor zaten.

Gidilesi görülesi: Barcelonaya gittiyseniz fotoğraf makinanız hep boynunuzda olsun.Çünkü her yer fotoğrafı çekilesi.Daha önce de belirttiğim gibi her yerde Gaudinin izleri var.Sagra de familia ve park guell görülmesi gerekenlerin başında geliyor.

  

Buralardan sonra teleferikle montjuice çıkabilirsiniz ya da tividabo ya çıkıp barcelonayı yukarıdan seyredebilirsiniz.Çıkmışken oradaki kilise de dua etmeyi unutmayın :P

  

Otantik ispanyol kasabası var adı neydi bilmiyorum bir de onun yanındaki meydan.İsim hafızam iyi değil şimdi notlarımı da karıştırmak istemiyorum. Muhakkak buraları da görün gitmişken.

  

Barcelona ile ilgili anlatılabilecek çok şey var.Ama buraya sığdıramam.Gidip görmek lazım.Gidemiyorsanız bile açın google earthü şehri gezin ne demek istediğimi anlayacaksınız.Tekrar Barcelonayı görmek dileğiyle...



Barcelona   Barselona   Melih Coşkun   melihcoskun.com   sagra de familia   tividabo   park guell   seyahat   gezi  


Sabri Suyunu Senin bu gezini hatırladıkça, maça gidemediğini hatırlayacağım. Ve maçı televizyonda izleyip, seyirciler arasında seni görmek için beyhude bekleyişimi...
9.06.2011 10:23:24
Melih Coşkun Dostum takılma böyle detaylara olur öyle şeyler.Organizasyon kurbanıyım ben :)
9.06.2011 11:19:39
Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.