Ramazan ve Davulcusu
Aug 28, 2011
tarihinde İsyanlarım kategorisinde yayınlanmıştır.
1 yorum

Bir varmış bir yokmuş.Evvel zaman içinde kalbur zaman dışında,develer tellal iken pireler berber iken bir güzel ülkem Türkiyemde bir Ramazan ve onun kadim dostu davulcu-su varmış.

Şeklinde masalsı bir giriş yapmak istedim ramazan ayının sonlarına geldiğimiz bu günlerde.Bayram dolayısıyla ailemin yanına Bursaya geldim ve ilk sahur maceram sonunda bu konuda birşeyler yazmaya,isyanımı dile getirmeye karar verdim.

Hangi konuda Melih bizi aydınlatır mısın?Aydınlatayım tabi gençlik aydınlanmak için sabırsızlanıyor:P

Gecenin kaçı hatırlamıyorum.Bir gürültü ile uyandım.Şahadet getirmeye başladım.Dedim ölüyoruz heralde.Bir an dedim AR mi patladı bunun için mi arıyorlar diye telefonuma sarıldım o sersemlikle.Fakat değildi.Yavaş yavaş kendime gelmeye başlayınca anladım.Bammmm bammm bammm..Evet bu bir ramazan davulcusu idi.Halkoyunları ile ilgilendiğim için davul sesini severim ama eskilerin de dediği gibi davulun sesi uzaktan hoş gelir.Zemin kattaki evimizin camının 1 metre dibinden çalınınca intihar sebebi.

Beni isterseniz ananelere,örf,adetlere saygısızlıkla itham edin lakin geçmişte yapılan bazı adetlerin günümüzde devam etmemesi gerektiğini düşünüyorum.Ramazan davulu çalınması da bunların başında geliyor.Eskiden insanların çalar saati ya da uyandırma mekanizması yoktu.Ramazan davulcusu diye bir makam icat edilmiş işe yarıyormuş.Şimdi öyle mi?Herkesin çalar saati telefonu vs si var.Bir de ramazan davulcusu geçiyor saat 3 te.Belki ben kalkacağım dörtte.Benim gibi uykusuna düşkün bir insanın asabiyet katsayısını artırmak için birerbir.

Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum.Ramazan davulculuğunun kalkması için imza kampanyası yapalım.Başbakana çıkalım,reis-i cumhura gidelim.

Duyun sesimi ey devlet büyükleri...



Ramazan Davulcusu   Oruç   Sahur   Bayram  


Sabri Suyunu Bakınız: http://www.youtube.com/watch?v=9wc-KR9ACkU
7.09.2011 12:29:53
Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.